Pirinç Pilavı Tarifi

Aşağa gitmek

Pirinç Pilavı Tarifi

Mesaj  @...BERKAY...@ Bir Paz Ara. 12, 2010 8:37 pm

Malzemeler

2 su bardağı pirinç
3 su bardağı kaynamış su veya et suyu
3 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin
tuz

Hazırlanışı

Pirinci ayıklayıp 15-20 dk tuzlu ve ılık suda bekletin ve sonra suyunu süzün.Tencerede tereyağını eritip suyu süzülmüş pirinci ekleyin ve kavurun. Pirinçler birbirine yapışmaya başladığında kaynamış su veya et suyunu,tuzu ekleyin ve önce yüksek sonra kısık ateşte pilavın üzeri delik delik oluncaya kadar pişirin. 10-15 dk dinlendirin, tahta kaşık ile karıştırdıktan sonra servis yapabilirsiniz.
avatar
@...BERKAY...@
Root Admin
Root Admin

Mesaj Sayısı : 205
Tecrübe Puanı : 581
Kayıt tarihi : 14/10/10
Yaş : 25
Nerden : ankara

Kullanıcı profilini gör http://supermekan.userboard.net

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz